grayscale photography of condenser microphone with pop filter grayscale photography of condenser microphone with pop filter

Sam Kerkhofs: welke rijkdom zit er in zijn vermogen verborgen?

Another day, another blog op je favoriete website, namelijk financieeladvieseur.be. Vandaag zullen we het weer eens hebben over de rijkdom van een van onze bekende landgenoten. Dit keer zit daar een daar aan die je misschien niet verwacht… Laten we in elk geval beginnen met wie deze persoon is en waar je hem van kan kennen. De niet-sporters onder ons zullen er misschien wel wat vraagtekens bij hebben.

Wie is Sam Kerkhofs?

Sam Kerkhofs is iemand die echt een gelijk staat aan een ondernemer in hart en nieren. Ben je klaar voor de lijst aan functies en bedrijven die hierbij hoort? Lees:

  • Oprichter en managing director van Sporthouse Group
    mediabedrijf
  • Host van MIDMID
    voetbalpodcast
  • Bedenker van Friends of Sports
    podcastplatform
  • Voorzitter en mede-eigenaar van Sporting Hasselt
    amateurclub

Het is voor velen onvoorstelbaar wat hij op zijn leeftijd (mid dertiger) al heeft bereikt. Zelf zegt hij ‘gewoon’ zijn instinct te volgen, wij denken dat een portie kennis, geduld en geluk ook wel degelijk heeft meegespeeld.

Overigens betekent dat niet dat hij zijn studie heeft afgemaakt. Nee, nee, hij vond er maar niks en kapte er mee. Helemaal niks ging hij overigens niet doen, want ‘kennis’ Dries Mertens vroeg hem een website te bouwen. Dat deed hij voor Nacer Chadli opnieuw en toen de grote merken zagen dat het wel erg goed ging met die websites, kwam Sam Kerkhofs voor het eerst in beeld. Sociale media was destijds nog iets wat in de kinderschoenen stond en voor voetballers was dit een manier om zichzelf te laten zien.

Van website naar podcast

Enige tijd later, toen Kerkhofs zijn succes in de websites had bewezen en het zelfs weer down scalede naar een beperkte groep voetballers, verzon hij wat anders. Hij richtte Friends of Spots op. De podcasts die tot deze groep behoren zijn enkele van de meest populaire in ons land. Ze zijn specifiek en gaan over één onderwerp, wat erg veel fans trekt. Tegenwoordig zijn daar nog een aantal bedrijven aan toegevoegd en zo is Sam Kerkhofs eigenlijn niet meer weg te denken uit onze sportgerelateerde entertainmentwereld.

Een groot vermogen

Rijkdom zit ‘m in de kleine dingen. Toch lijkt het grote gros van het publiek met name nieuwsgierig te zijn naar de letterlijke rijkdom van Sam Kerkhofs. Hoewel we je hier graag over hadden willen informeren, kunnen we dat niet doen. Niet omdat we het niet willen, maar omdat er maar weinig over bekend is. Mogelijk is hij miljonair, maar in welke mate dat dan is, weten we helaas niet.

Sam gaat trouwen met zijn vriendin Sophie

Anyway, rijkdom zal Sam wellicht ook niet in geld zijn uit te drukken. Veel beter kan je dat doen in succes, zowel op zakelijk als privé gebied. Over dat privé gesproken, in 2023 maakte Sam zich verloofd te hebben met zijn vriendin Sophie. We zijn erg benieuwd naar de toekomst van het koppel en hoe dit zich mag voortzetten.

Hoe zit dat eigenlijk met jou? Ben je met name geïnteresseerd in iemands financiën of ander soort geluk?