ship miniature on table ship miniature on table

Boris Devis: alle informatie over zijn vermogen en meer!

‘Herhaal dat nog eens?’

Prima! Boris Devis is al sinds 2008 de CEO van GOLDWOOD by Boris. Het bedrijf selecteert meubels en andere fijne waren. Daarnaast is hij de artistiek directeur van van Unlikely Events, de oprichter atelier Everyday AIR en Everyday Gallery. Met andere woorden, een echt kunstig persoon dat succesvol is in wat hij doet.

Waarschijnlijk ken jij Boris Devis van het programma ‘Stukken van Mensen’. Hierin presenteren deelnemers waardevolle en zeldzame voorwerpen aan een panel van ervaren kunstdealer. De verkopers hopen hun stukken tegen de beste prijs te verkopen, de dealers willen een goede deal. Eens was Boris Devis ook zo’n ‘expert’.

Einde van het programma

Vanaf seizoen 1 tot en met seizoen 7 was Devis te zien in het programma. Toch is hij recentelijk dus niet meer aanwezig bij Stukken van Mensen. Heeft dat toevallig te maken met de ‘financiële problemen’ die hij zou hebben? Who knows. We wet in elk geval dat hij in 2020 werd veroordeeld voor het niet nakomen van de deal met twee zakenpartners die nota bene op tv in het programma was gesloten. Wellicht heeft dat en zijn vroegere faillissement niet heel veel voorspoedig voor hem betekent.

Een nieuw begin

Maar, dat betekent niet dat wel al van Devis af zijn. Sterker nog, eind 2023 zagen we hem nog voorbij komen in ‘Celebrity Masterchef‘, waarin bekende Vlamingen hun uiterste best doen de Masterchef van dat seizoen te worden. Devis heeft naar eigen zeggen een voorliefde voor de wereldse keuken en is altijd op zoek om smaken met elkaar te combineren.

Handel en vermogen

Alles leuk en aardig, maar dat is waarschijnlijk niet waar Devis het meeste geld aan verdiend. Kijk je bijvoorbeeld op het Instagram account van Goldwood by Boris, dan zie je de meest prachtige stukken voorbij komen. Prachtige stukken met waarschijnlijk een prijskaartje waar je ‘u’ tegen zegt.

Het brengt velen op de vraag wat dan precies het vermogen van Boris zou kunnen zijn. Echter blijkt het antwoord op die vraag nog moeilijker te vinden dan gedacht. Zo schat de een in dat hij nog steeds kampt met hevige verliezen en de ander dat hij echt wel duizenden tot tienduizenden (en misschien wel honderdduizenden) euro’s op zak heeft. Mochten we iets te weten komen, dan zullen we je dat uiteraard laten weten.

Toekomst

Zal Boris de aankomende jaren in een gat van anonimiteit vallen? Sinds hij niet meer te zien is in ‘Stukken van Mensen’ hebben we het idee dat zijn bekendheid beetje in het niet is gevallen. Het enige dat je vooral over hem vindt, is zijn veroordeling van een aantal jaar geleden en verder is er maar weinig ‘positiefs’, wat dat betreft. Wij denken dan altijd maar: zolang hij gelukkig is en kan doen wat hij doet, hebben wij er vrede mee! Denk jij wel dat we nog iets gaan horen van Boris Devis, op nationaal gebied?